اقدامات لازم بعد از کشیدن دندان

سپیده ملکی 1401/05/20
کشیدن دندان

مراقبت از دندان ها برای حفظ سلامت دهان حیاتی است و کشیدن بعضی از  دندان ها برای حفظ این سلامت ضروری است. پوسیدگی دندان شایع ترین مشکل دهان و دندان است.به دلیل افزایش مصرف قند، این مشکل به یک مشکل بهداشت جهانی تبدیل شده است.

کشیدن دندان

عوامل زیادی وجود دارد که می تواند منجر به کشیدن دندان شود اما به طور کلی بهداشت نامناسب دندان یکی از دلایل اصلی آن است.

اقدامات لازم بعد از کشیدن دندان

اگرچه ممکن است مراقبت‌های پس از کشیدن دندان  بر اساس نوع کشیدن و محل دندان شما متفاوت باشد، اما معمولاً می‌توانید در عرض 7 تا 10 روز انتظار بهبودی داشته باشید. 

با رعایت نکات زیر می توانید زمان بهبودی را به حداقل برسانید:

  • گاز اولیه را تا حدود سه تا چهار ساعت بعد از عمل در جای خود بگذارید.
  • بلافاصله پس از عمل، کیسه یخ را از بیرون دهان روی ناحیه آسیب دیده بمالید، اما هر بار فقط به مدت 10 دقیقه. گذاشتن کیسه های یخ برای مدت طولانی می تواند منجر به آسیب بافت شود.
  • تا 24 ساعت بعد از عمل دهان خود را آبکشی نکنید،تف نکنید و یا از نی استفاده نکنید زیرا منجر به خونریزی بیشتر می شود.
  • پس از 24 ساعت دهان خود را با محلول آب و نمک شستشو دهید.
  • داروهای مسکن را طبق دستور مصرف کنید.
  • حداقل به مدت 24 ساعت از مصرف الکل و سیگار خودداری کنید زیرا این امر می تواند خونریزی را تحریک کرده و بهبودی را به تاخیر بیندازد.

بعد از کشیدن دندان چه غذاهایی می توانید بخورید؟

در 24 ساعت اول پس از کشیدن دندان، باید فقط مواد غذایی نرم و مایعات مصرف کنید و از مصرف غذاهای گرم خودداری کنید. زیرا لخته های خون پایدارتر می شوند و احتمال خونریزی بیشتر می شود. همچنین مصرف مواد غذایی خنک توصیه می شود.مانند بستنی و اسموتی ها

هر غذایی که به حداقل جویدن نیاز دارد.مانند سوپ،پوره سیب زمینی ،سبزیجات نرم،آبگوشت بدون تکه های گوشت بزرگ گوشت

چرا یک دندان باید کشیده شود؟

دندانپزشک تا حد امکان سعی می کند دندان آسیب دیده را با روش های مختلفی مانند پر کردن و عصب کشی ،ترمیم کند و آن را حفظ نماید. در اینجا شایع ترین دلایلی را که نیاز به کشیدن دندان دارد را بررسی می کنیم:

  • پوسیدگی شدید دندان: یکی از شرایط جدی برای کشیدن دندان زمانی است که دندان دچار پوسیدگی شدید شده باشد و دیگر قابل ترمیم نباشد.این شرایط زمانی پیش می آید که این عفونت به پالپ رسیده باشد در این شرایط ممکن است عصب کشی بتواند به بهبود عفونت کمک کند اما اگر عفونت خیلی شدید باشد شاید چاره ای جز کشیدن دندان نباشد تا از گسترش عفونت جلوگیری شود و دندان کشیده را می توان با ایمپلنت جایگذاری کرد.
  • بیماری پریودنتال: یا عفونت لثه نوعی بیماری باکتریایی است که از تجمع باکتری های ناشی از جرم و پلاک روی دندان ایجاد می شود و باعث التهاب و عفونت در لثه و استخوان دندان ها می شود. ممکن است عفونت آنقدر شدید شود که لازم باشد برای درمان عفونت دندان را کشید. در این شرایط پس از کشیدن دندان و درمان کامل بیماری لثه، می توان دندان کشیده شده را با ایمپلنت جایگزین کرد.
  • وجود نداشتن فضای کافی برای دندان ها: در برخی افراد که احتیاج به درمان ارتودنسی دارند ممکن است فضای کافی برای جابه جایی دندان ها در جایگاه درستشان وجود نداشته باشد و نیاز باشد یک یا چند دندان کشیده شود.
  • دندان عقل: این دندان ها معمولا در سنین نوجوانی و یا در دهه 20 سالگی در می آیند.اگر دندان عقل پوسیده شود باید کشیده شود و یا اگر به صورت نهفته در لثه باقی بماند باعث ایجاد درد و تورم در آن ناحیه می شود  که باز لازم است کشیده شود.
  • ضربه دیدن دندان ها: بعد از حوادثی مانند تصادف و یا آسیب های ورزشی ممکن است دندان فرد به شدت آسیب ببیند و لازم باشد دندانپزشک، دندان را بکشد.در چنین شرایطی پزشک توصیه می کند دندان کشیده شده را سریع با ایمپلنت جایگزین کنند تا از تحلیل رفتن استخوان فک جلوگیری شود.

سخن آخر

در پایان توصیه می کنیم به جای رسیدن به مرحله ای که نیاز به کشیدن دندان داشته باشید بهتر است بهداشت دهان و دندان خود را با مسواک زدن و نخ دندان بعد از هر وعده غذایی رعایت کنید.بعضی از غذاها و نوشیدنی ها لکه بر روی دندان ها ایجاد می کنند بهتر است هر شش ماه یک بار جهت جرم گیری به دندانپزشک مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.