راهنمای خرید کامپوزیت و انواع آن
کامپوزیت های دندانی امروزه از رایج ترین مواد مورد استفاده در کلینیک های دندانپزشکی هستند. که عمدتاً برای بازسازی های زیبایی و همچنین برای پرکردن دندان های خلفی استفاده می شوند. به منظور انطباق با نیازهای خاص هر بیمار، انواع متعددی از کامپوزیت ها با ویژگی ها و نحوه استفاده متفاوت در بازار ظاهر شده اند.
ما در مجموعه مستر دندون انواع کامپوزیت از برندهای مختلف با رنج قیمت های متفاوت را برای شما گرداوری کردیم،تا بتوانید بهترین کامپوزیت مناسب را انتخاب کنید.
انواع کامپوزیت های دندانی و کاربردهای اصلی آنها در دندانپزشکی
- کامپوزیت های قدامی: کامپوزیت های قدامی که کامپوزیت های زیبایی نیز نامیده می شوند، برای ترمیم های دندانی استفاده می شوند که در آنها نتیجه زیبایی با پرداخت بسیار طبیعی مهم است. مزیت اصلی کامپوزیتهای زیبایی این است که میتوان آنها را با ماندگاری بالا براق کرد.به همین دلیل است که در دندانپزشکی برای ترمیمهای زیبایی، قدامی مناسبتر هستند. این کامپوزیت ها امکان تغییر رنگ، شکل و اندازه قطعه دندانی را بدون نیاز به کنده کاری فراهم می کنند.
- کامپوزیت های خلفی:کامپوزیت خلفی برای ترمیم دندانهای خلفی استفاده می شود. این کامپوزیت ها با در نظر گرفتن افزایش فشار جویدنی که ترمیم های خلفی تحت آن قرار می گیرند، طراحی شده اند. در نتیجه استفاده از آنها در ترمیم دندان بسیار مطمئن و طولانی مدت است.
- کامپوزیت های یونیورسال:کامپوزیت یونیورسال نسبت به بقیه کامپوزیت ها دارای کاربرد وسیع تری می باشد. که موجب استقبال کاربران زیادی از این نوع کامپوزیت شده است.همچنین از آن در ترمیم های خلفی و قدامی استفاده می شود .با توجه به متنوع بودن شید رنگی و تطابق با هر مورد بالینی مورد استقبال بیشتر دندانپزشکان قرار میگیرد.از ویژگی های بارز این کامپوزیت میتوان به ثبات رنگ،پالیش پذیری عالی و استحکام بالا اشاره کرد. این نوع کامپوزیت در قالب هاب مختلف سرنگ،کپسول ومایع عرضه می شود.
- کامپوزیت ای Self-Cure:کامپوزیت های با پلیمریزاسیون دوگانه یا سلف کیور نیاز به استفاده از دستگاه لایت کیور ندارند.به همین دلیل، از این کامپوزیت ها برای کور بیلد آپ استفاده می شود. از آن در داخل پل به عنوان یک قالب برای ریشه دندان مصنوعی استفاده میشود. همچنین از این نوع کامپوزیت ها برای پر کردن دندانهای خلفی که تحت فشار بیشتری هستند و یا زمانی که پوسیدگی وسیع باشد استفاده میکنند.
- کامپوزیت های Bulk Fill: در این نوع کامپوزیت ها نیاز به جایگذاری چندین لایه در فرایند ترمیم نیست. با استفاده از این مواد می توان همه ترمیم را در تنها یک لایه انجام داد. کامپوزیت بالک فیل برای سادهسازی روند ترمیم و همچنین فراهم آوردن پتانسیل کامل و صرفهجویی در وقت مفید است.
- کامپوزیت های فلو:کامپوزیت های فلو از انعطاف پذیری بالایی برخوردارند.که از آن برای پرکردن حفره های کوچک وشیارهای کم عمق استفاده می شود.یکی دیگر از مزایای این کامپوزیت این است که می تواند در لایه های بسیار نازک شکل بگیرد و مانع از تشکیل حباب و یا حفره در مواد شود.همچنین مقاومت در برابر سایش واستحکام آن نیز از سایر کامپوزیت ها پایین تر است.
- کامپوزیت های ارتودنسی:کامپوزیتهای ارتودنسی رزینی هستند که برای درمانهای ارتودنسی بکار می روند،. برای مثال، برای چسباندن براکتها، اتصال باند ارتودنسی و … استفاده میشود. عمدتا کامپوزیتهای ارتودنسی لایت کیور هستند و فلوراید آزاد میکنند. این کامپوزیتها به صورت سرنگ یا به صورت خمیر در کارتریج وجود دارند.

عوامل موثر در انتخاب کامپوزیت
دلایل متعددی وجود دارد که کامپوزیت های دندانی به طور فزاینده ای توسط دندانپزشکان و بیماران ترجیح داده می شود، از جمله:
- مواد تشکیل دهنده: بیشتر کامپوزیت های جدید، از مواد نانومقیاس با اندازه های بین 20 تا 50 نانومترساخته شده اند. که آنها را برای پولیش راحت تر، کاربرد آسان تر، مقاومت و انقباض بیشتر و دوام طولانی مدت مناسب می سازند.
- استحکام: میزان مقاومت کامپوزیت در برابر فشارهای وارد شده به آن است.از کامپوزیتهایی با مقاومت فشاری بالا میتوان برای دندانهای خلفی استفاده کرد تا فشار اضافهای که این دندانها به آن وارد میشوند را در نظر بگیرد.
- جریان پذیری: یعنی مواد کامپوزیت، تا چه حد می تواند در دیواره ها و کف پالپ جریان یابد. این ویژگی به خصوص در ترمیم های خلفی بسیار مهم به شمار می آید و این موضوع با هندلینگ آن رابطه مستقیم دارد.
- فرم دهی سریع: بهترین نوع کامپوزیت، رزین هایی هستند که به سرعت بعد از گرفتن لامپ هالوژن سفت شوند و بیمار بتواند بلافاصله بعد از جلسه درمانی برای جویدن غذاهای مختلف از آنها استفاده کند.
- هندلینگ: کامپوزیت باید هندلینگ آسانی داشته باشد.و درعین داشتن انعطاف و ضخامت مناسب، به ابزار نچسبد.
- پولیش پذیری: نانو کامپوزیت ها بیشتر از سایر کامپوزیت ها قابلیت پولیش پذیری دارند.در عین حال که به خوبی پولیش می شوند ،درخشندگی و شفافیت خود را در طولانی مدت حفظ می کنند.
- شرینکیج: از ویژگی های بسیار مهم کامپوزیت محسوب می شود. زیرا منجر به ایجاد گپ هایی در مارجین ترمیم و پتانسیل بروز پوسیدگی های عود کننده و قابل بازگشت شده. از این رو این ویژگی کارایی طولانی مدت کامپوزیت را در فرآیند پلیمریزاسیون پیش بینی و تعیین می کند.
- رادیوپاسیتی: این ویژگی، مانع از عبور اشعه ایکس شده و اجازه می دهد که ترمیم به طور واضح در تصاویر تشخیصی دیده شده و مورد بررسی قرار گیرد.اکثرا کامپوزیت ها، رادیوپاسیتی خوبی دارند.
فروشگاه مستر دندون یکی از بهترین مراجع فروش تجهیزات دندانپزشکی به شمار می رود.که توانسته رضایت مشتریان عزیز را جلب نماید.
[…] دستیابی به بهترین پیوند دارند. پزشکان باید نحوه کار و خواص کامپوزیت های مورد استفاده خود را […]